miercuri, 21 iulie 2010

Par scurt - pedepsire sau renastere?


Psihologii marturisesc ca atunci cand o femeie isi taie parul, de regula, asta inseamna ca femeia din punct de vedere psihologic a suferit un soc, stres, sau realizeaza ca nu mai sunt iubite la fel de mult de catre sotii sau prietenii lor dar si in particular, dupa ce s-a despartit de persoana iubita.

Anume in aceste momente femeilor le place sa trateze asemenea cu asemenea, adica daca a plecat iubitul sa plece si parul care era lung atunci cand eram cu el si de acum inainte nu va mai fi la fel pentru ca eu voi deveni alta, nu o sa mai fiu ca inainte. Ea are nevoie de altceva. Exact in aceste momente femeile isi permit cu usurinta sa fie atrase in tot felul de aventuri amoroase si sunt gata sa sara cu capul inainte in tot felul de jocuri, unele chiar total lipsite de ratiune, pentru ca astfel mai repede si mai usor sa poata vindeca rana sufleteasca dobandita in urma esecului sau despartirii.


In momentul in care o femeie renunta la podoaba capilara s-a impacat cu gandul ca trecutul nu poate fi reinviat si in fiecare moment din zi si din noapte va constientiza acest fapt. Un nou inceput o va astepta, iar timpul care va trece pana isi va recapata feminitatea, se suprapune perfect cu timpul care trebuie sa treaca pentru vindecarea ranilor.

Taierea parului a fost intotdeauna un mod de pedepsire, de rusinare, un fel de rapire a feminitatii, de diminuare a identitatii, un fel de stigmatizare.

Cand tai coama leului ii anulezi calitatea lui de rege al animalelor... dar cu timpul va creste mai bogata si leul nostru isi va recapata statutul pierdut ;)


Marturisire: mi-am taiat parul (aproximativ ca Rihana)de aprovimativ doua luni jumate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu